≡ Menu

Антицелулитна диета

антицелулитна диетаЦелулитът е основният враг на перфектното тяло. Справянето с този проблем е трудно, но е възможно, ако следвате специален хранителен режим. Говорейки за целулита, обикновено си представяме ужасна кожа, наподобяваща портокалова кора, въпреки че целулитът няма нищо общо с портокалите. Целулитните натрупвания най-често срещаното неравномерно разпределение на мазнините. Натрупването на мазнини представлява заплаха за външния ни вид, защото води до появата на целулит.

За да се борите с врага, трябва да го опознаете и да разберете какво способства за появата и активното му развитие. Причината за появата на целулит се дължи на дефицит на жлъчката, натрупването на токсини и задържането на течности. Най-често тези фактори са свързани с неправилно хранене и със злоупотреба с изкуствени и преработени храни, стимулиращи напитки и неправилен хранителен режим като цяло. В резултат на това черният дроб и бъбреците са претоварени. Да не забравя колко вреден е и заседналият начин на живот, тъй като по този начин не се поддържат мускулите и тонуса на кожата, но и лесно се увеличават излишните килограми.

Известно е, че съществува антицелулитна диета, но какво да очакваме от нея? На първо място тя цялостно пречиства тялото от натрупаните токсини, подобрява жлъчната секреция и нормализира водния баланс. На второ място тя предотвратява образуването на нов целулит. За да се освободите от целулита, трябва да възстановите нормалното кръвообращение и лимфния дренаж на тъканите, което не е толкова трудно, ако следвате диетата стриктно.

аницелулитна диетаАнтицелулитната диета както всяка друга, въвежда някои ограничения. На първо място трябва да започнете да се ограничавате с консумацията на сол, захар, мазнини и млечни продукти. Абсолютно трябва да изключите т. нар. “бързи храни”, консерви и полуфабрикати. Докато следвате диетата, откажете се от газираните безалкохолни напитки и нес-кафе, които могат да раздразнят червата и да стимулират появата на целулит. Опитайте се да не употребявате храни с изкуствени добавки, оцветители и аромати, които могат да причинят целулит при особено чувствителните на тяхното въздействие.

Въпросът с водата е по-сложен и тук мненията на специалистите са различни. Някои диетолози твърдят, че всеки ден трябва да се пие до два литра течности и е по-добре да се пият “очистващи” напитки, като например зелен чай. Други твърдят, че при употребата на големи количества вода, вените и лимфните съдове обикновено не са в състояние да отстранят течностите от тъканите на тялото и това може само да влоши проблема с целулита. Ето защо в крайна сметка не е ясно колко вода трябва да се пие. Препоръчително е да се пие вода, когато чувствате жажда. Не забравяйте обаче, че минималният дневен прием не трябва да е по-малко от 1.5 литра.

Нашето тяло се нуждае от есенциални мастни киселини, които в тази диета се осигуряват от рибата, от пшеницата и растителните масла в слънчогледа, сусама, орехите и други ядки и семена.

диета против целулитКак стои въпросът с алкохола? Бира, алкохолни коктейли, подсилено вино, пенливо вино – всички те могат да допринесат за развитието на целулита и да го увеличат. Най-подходящият вариант би било решението да се откажете от алкохола. Червеното вино обаче съдържа танини, които защитават кръвоносните съдове от свободните радикали и дори ги укрепва. Оказва се, че в малки количества то, особено сухото червено вино, помага за лечението на целулита.

Свикнали сте със сутрешното кафе? Ще трябва да се откажете от този вреден навик. Въпреки че кофеинът ускорява метаболизма, в големи дози, той причинява свиване на малките кръвоносни съдове и по този начин допринася за появата на целулита. Все пак, вредата от една малка чашка кафе, няма да е толкова сериозна.

В допълнение към изброените продукти, трябва да се откажете от животинските мазнини, пържените храни, печеното пиле и разбира се от всички видове колбаси, пушени меса, мазни млечни продукти, консерви и полуфабрикати, рафинирани брашно и продуктите, съдържащи, маргарин, готовите бульони и готовите ястия, подправките с натриев глутамат и други подобрители на вкуса, туршии и маринати. Всички тези продукти натоварват черния дроб и бъбреците, насърчават образуването на свободни радикали и предизвикват задържане на течности, което в крайна сметка образува целулит.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Предишна страница:

Следваща страница:

error: Content is protected !!