≡ Menu

Едни от най-известните и много полезни подправки

Искате ли да приготвяте вкусни ястия, един от най-лесните и ефективни методи за овкусяване са подправките, тяхното разнообразие е езкрайно и те се използват за приготвянето на много различните ястия. В днешно време, те се използват основно за постигане на желания резултат при приготвяне на храната. Все по-често обаче, се заговаря за настина полезните вещества, които те съдържат. Полезните подправки, са може би неизброими. Ето защо, ние ще се спрем на някои от по-известните и разпространени от тях.

дафинов лист

дафинов лист

Дафиновият лист например е подправка, която много често присъства в почти всяка кухня. Много малко хора обаче, са запознати с полезното й действие и широката й употреба. Дафиновият лист със своя специфичен вкус и аромат е важен и ценен помощник при кашлица и задух. Отвара от тази подправка, ще подобри състоянието Ви при настинка и грип и ще изчисти бронхите. Подуването на стомаха и газовете в организма, са проблем на голяма част от хората. Те обаче, могат да останат в миналото, ако се възползваме от дафиновия лист. Полезен при склероза, заболяване на бъбреците, черния дроб и далака, той е изключително ценен дори и при проблеми с опорно-двигателния апарат.

Сред най-широко използваните подправки също е и карамфилът. Той е известен със своето анти микробно действие, като често се препоръчва при кашлица. Стрит на прах, може да излекува упоритата хрема, само с едно натъркване в ноздрите. В случай, че работата Ви е свързана с напрежение и усилен интелектуален труд, прибавете карамфил в чая си. Той ще подобри работата на мозъка, ще успокои нервната система и ще повиши настроението Ви.

Канелата е друга една от подправките, които имат изключително широко приложение. Тя притежава диуретично действие, намалява кръвната захар и повишава работоспособността. Прибавена към топло мляко с мед, действа благотворно на нервната система и настроението. Регулирането на кръвното налягане я нарежда сред най-използваните подправки за профилактика на сърдечно-съдови заболявания.

Използвайте много и различни подправки в ежедневието, за да подобрите здравословното си състояние. Те ще изиграят ролята на естествена превенция срещу огромен брой заболявания, ще направят ястията ви по-вкусни и ще Ви помогнат при лечението да се излекувате неусетно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Предишна страница:

Следваща страница:

error: Content is protected !!