≡ Menu

Здраве

Здраве? Дали е важно?! Как мислите? Не е ли най- важното от всичко?! Понякога си мислим, ами нали имаме едно здраве, какво ли толкова го жалим. Но, когато започнем да имате проблеми, тогава се сещаме че то е неизменна част от нас и трябва най-много него да пазим. Съгласни ли сте?

Понякога изобщо не мислим за него. Не го пазим. А, да не говорим, че ядем всякакви храни, които изобщо не са полезни и само натоварваме организма с не здравословни храни. С времето организма ти свиква с тях и той не може без него, нали?! Обаче идва и още един проблем, започва да се появяват и проблемите ни.

Здраве

Здраве

Повечето хора се оправдават, заради забързаното ежедневие. Нямат време да се хранят здравословно. Но, това ли е?! Хамбургери, дюнери, мазни банички и други такива храни. А, вие знаете ли как се правят, какво им е съдържанието?! Никой, не може да отговори на този въпрос. Не е ли най- хубаво да си направиш нещо домашно, на което знаеш съдържанието му?!

Ако започнете да се храните здравословно това ще е прекрасно за вас. Не го правете за околните или някой за да ви хареса, направете го за себе си. Вие така ще се чувствате много по-добре. И първото с което няма да имате проблеми било със стомах, корем или нещо друго. Няма ли, здравето ви да бъде по-добре? Не мислите ли?

Може и да започнете да тренирате. Да, отговора ще е –„ нямам време”- има много начини, човек ако иска, винаги ще намери време. Може дори и в къщи да си тренирате да си отделите 15 до 30 минути. Да направите няколко упражнение, докато гледате любимият си сериал или филм, защо да не?! Или да отидете сутрин да побягате в парка, все пак е по- добре сутрин да се тренира. Ако нямате време, тогава вечерта 3 – 4 дена си отделете време по няколко минутки, за които да се погрижите за здравето си. Вместо да седите пред компютрите и да сте втренчени в екрана, от които може да имате проблеми с очите. Мисли ли ли сте за това?! Ако имате желание, има и начин. Нали, така?

Здраве

Здраве

Какво да кажем за децата, които не знаят -що е това книга, а знаят само интернет, игрите и това е. Това не е ли заседнал начин на живот? Заедно със снаксове и чипсове. Жалко е, че децата още от детската градина са в това състояние. Защо, да не си изхабяват енергията в някой спорт, било то бойни изкуства или нещо интересно за тях. А, си пропиляват времето с игри и със снаксове. Защо да не отидат да поиграят на площадката или ако отидат са с модерните телефони. Те, каква комуникативност да имат, как ще се справят за в бъдеще? А, какво да кажем че всички ученици не използват мозъците си, а преписват от интернет домашни.

Всеки решава какво да прави с живота си! Но, няма да загубите времето прекарано в една тренировка, в един по здравословен режим. Не ви трябва много, само се ограничете с някой храни, заменете ги с други. Ще е трудно. Никой не казва, че ще е лесно. Все пак, няма лесни неща на този свят, нали?! Здравето е преди всичко.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Предишна страница:

Следваща страница:

error: Content is protected !!