≡ Menu

Искате ли да отслабнете?

искате ли да отслабнетеЗа да отслабнете, трябва да внимавате не само какво ядете, но и кога. Храненето в определени часове е също толкова важно, колкото избора на храната, която ще сложите на масата. Класическото “полунощно похапване” е основният враг на отслабването.

Последното проучване идва от Калофирния. Екип от изследователи от Salk Institut (институт за биологични изследвания) е подложил група мишки на различни начини на хранене. Част от тях са поемали богати на мазнини храни по всяко време на денонощието, а друга част са били хранени ограничено – само в рамките на осем часа. Други две групи са били хранени здравословно, като и при тях едната група е приемала храна по всяко време, а другата – ограничено, в рамките на осем часа.

Резултатът е показал, че мишките, които са били хранени само в определени часове, са имали по-малко тегло и не са страдали от проблеми с черния дроб. Освен това те са имали значително по-малко физиологични и метаболични усложнения. Според ръководителя на изследването, Сачидананда Панда, всеки организъм има вътрешен часовник, така че в определени моменти определени вътрешни органи работят пълноценно, а други почиват – цикли, които трябва да се уважават, тъй като са жизненоважни. Като се храним произволно обаче, тези цикли не се спазват и по този начин се създават сериозни проблеми за организма.

Снимка: claudiaconti.it

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Предишна страница:

Следваща страница:

error: Content is protected !!