≡ Menu

Как бащите хранят децата си

Въпросът Как бащите хранят децата си е основен в наши дни. Заобикалящите ни вредни храни, заливащите ни реклами на заведения за бързо хранене и вредните хранителни навици на родителите, са основните виновници за тенденцията на наднормено тегло при подрастващите.

храна за деца

храна за деца

В напрегнатата обстановка на ежедневието, майките са принудени да разчитат на училищни заведения за хранене, където децата получават нужната порция. Една част от бащите обаче, все по- често прибягват до бързо приготвената храна и сандвичите. Тъй като са по-склонни да угаждат на децата си, те удовлетворяват желанията им за рекламираните сандвичи или известните продукти за мазане. Пържени картофки и газирани напитки, са сред честите артикули, които бащите поръчват на децата в ресторанта. Това води до нарушена обмяна на веществата, а оттам и до наболелия проблем със затлъстяването.
Друга част от татковците обаче, държат на здравословното хранене за себе си и децата си. Те се хранят основно с бяло месо и зеленчуци и това неизменно се отразява на менюто и на подрастващите. В случай, че трапезата е отрупана с плодове и зеленчуци, малчуганът ще посегне към тях, вместо към поредната доза пържени храни. Ако бащата не е склонен към напълняване или поне се грижи да поддържа здравословно тегло, то това се отразява и на детето.
Последните проучвания показват, че храненето на бащите е от основно значение за метаболизма на децата. Сперматозоидите съдържат информация, която се отразява на малчуганите и в случай, че бащата е с наднормено тегло и вредни хранителни навици, то детето се ражда със същата склонност. Ако обаче, то вижда, че храненето на таткото е полезно, това се отразява и на неговите хранителни предпочиттания.
Други проучвания сочат, че храненето зависи от пола на детето или по-точно в случай, че имате момче, то придобива навиците на бащата, а момичето на майката.
Без значение от изследванията и генетичната обремененост обаче, ако за детето се създават условия за пълноценно и здравословно хранене, това безспорно се отразява върху навиците му.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Предишна страница:

Следваща страница:

error: Content is protected !!