≡ Menu

Кардамон- полезната подправка от древни времена

Използвайки тази вълшебна подправка, Вие ще снабдите организма си с нужните му калий, фосфор, калций, манган. Витамините В и С ще подсилят имунната Ви система, а магнезият, желязото и цинкът, ще подобрят общото състояние на организма.
Кардамонът се състои от шушулки и зрънца. Именно зрънцата, се използват като подправка. Под формата на прах, те са много използвани при овкусяването на сладкиши, пилешко месо и дори, кафе. Честата употреба на кардамон регулира обмяната на веществата и подобрява състоянието на храносмилателната система. Премахването на газовете от организма е друго полезно свойство, с което е известен.

Кардамон

Кардамон

От древни времена кардамонът е подправка, която се използва при импотентност. Добавен към мляко с мед, той значително увеличава желанието за ласки, а ценните му съставки подобряват оплодителната способност. При намалено либидо, също се препоръчва кардамон, тъй като увеличава притока на кръв към половите органи и действа като афродизиак.
Тази древна подправка е полезна при възпаления, тъй като има антимикробно и противовъзпалително действие. Сдъвчете зрънцата на зелената разновидност и веднага ще почувствате свежестта на евкалипта и ще премахнете неприятния дъх.  Изключителен ефект има и при мигрена и главоболие. Арабите прибавят стрит зелен кардамон в кафето, а индусите в чая. Много използвана подправка при приготвяне на ястия от пилешко и дори сладолед.
Условието за използване на кардамон ежедневно е, да нямате алергия към етерични масла, тъй като високото им съдържание в полезната подправка, носи риск за тази група хора. В случай, че нямате непоносимост към евкалипта, можете спокойно да се възползвате от изключително полезните свойства на една от най- полезните подправки, а именно кардамонът.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!