≡ Menu

Мурсалски чай- чудо на природата

В наши дни билколечението става все по- актуално. Използването на природните дарове в ежедневието ни помага в борбата със здравословните проблеми. Изследванията показват, че можем да поддържаме физическото си състояние само с редовната употреба на различни видове чай. В България има редица билки, които вече имат международно призание. Мурсалският чай е сред най- известните дарове на природата.

мурсалски чай

мурсалски чай

Този вид растение е известно с това, че съдържа всички микроелементи, от които организма ни се нуждае. В състава на мурсалския чай влизат желязо, цинк, натрий, калий, магнезий, мед, кобалт и др. Той снабдява клетките с нужните вещества и забавя процеса на стареене. Неслучайно мурсалският чай вирее в Родопите, където хората са известни със своето дълголетие и здраве.
Друго предимство на мурсалския чай е антиоксидантното му действие. Той изхвърля токсините от организама и пречиства кръвта по естествен начин. Неизменен помощник при борбата с високото кръвно налягане, тази билка успешно се справя с хипертонията.
Това чудо на природата подсилва имунната система, което го прави много ефективно средство против грип при деца. Редовната употреба на мурсалски чай е подходящ начин да се справите с кашлицата и изчистването на белите дробове след боледуване.
Освен върху дихателната система, този елексир има благотворно действие и върху отделителната система. Помага при простатитни проблеми и изчиства пикочните канали.

Запарката от билката трябва да се приема максимум два пъти дневно, внимателно за да не се надвишава дозата препоръчата дневно. Мурсалският чай има характерен аромат и лек жълтеникав цвят. Използвайки природните дарове ще подсилите организма си за предстоящата зима и ще поддържате здравето на децата си без притеснения от странични ефекти.

Summary
Мурсалски чай- чудо на природата
Article Name
Мурсалски чай- чудо на природата
Description
Мурсалският чай е сред най- известните дарове на природата. За хората с проблеми с бъбреците и чернодробни заболявания се препоръчва отново отвара от тази вълшебна билка. Мурсалският чай има антимикробно действие и антианемично действие. Действа тонизиращо и общоукрепващо. Запарка от билката помага и при ракови заболявания, като предотвратява развитието на болестотворните клетки. Природният елексир помага в понижаването на риска от инфаркт, също така и от инсулт, и за това той е един невероятно ценен помощник в борбата със сърдечните проблеми.
Author
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Предишна страница:

Следваща страница:

Read previous post:
Мента

В много от отличните готварски рецепти, често присъства ментата. Става въпрос за едно от най-разпространените растения, принадлежащи към семейство Устноцветни,...

Close