≡ Menu

Мурсалски чай- чудо на природата

В наши дни билколечението става все по- актуално. Използването на природните дарове в ежедневието ни помага в борбата със здравословните проблеми. Изследванията показват, че можем да поддържаме физическото си състояние само с редовната употреба на различни видове чай. В България има редица билки, които вече имат международно призание. Мурсалският чай е сред най- известните дарове на природата.

мурсалски чай

мурсалски чай

Този вид растение е известно с това, че съдържа всички микроелементи, от които организма ни се нуждае. В състава на мурсалския чай влизат желязо, цинк, натрий, калий, магнезий, мед, кобалт и др. Той снабдява клетките с нужните вещества и забавя процеса на стареене. Неслучайно мурсалският чай вирее в Родопите, където хората са известни със своето дълголетие и здраве.
Друго предимство на мурсалския чай е антиоксидантното му действие. Той изхвърля токсините от организама и пречиства кръвта по естествен начин. Неизменен помощник при борбата с високото кръвно налягане, тази билка успешно се справя с хипертонията.
Това чудо на природата подсилва имунната система, което го прави много ефективно средство против грип при деца. Редовната употреба на мурсалски чай е подходящ начин да се справите с кашлицата и изчистването на белите дробове след боледуване.
Освен върху дихателната система, този елексир има благотворно действие и върху отделителната система. Помага при простатитни проблеми и изчиства пикочните канали.

Запарката от билката трябва да се приема максимум два пъти дневно, внимателно за да не се надвишава дозата препоръчата дневно. Мурсалският чай има характерен аромат и лек жълтеникав цвят. Използвайки природните дарове ще подсилите организма си за предстоящата зима и ще поддържате здравето на децата си без притеснения от странични ефекти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Предишна страница:

Следваща страница:

error: Content is protected !!