≡ Menu

Орео – торта мечта

Торта Орео оригинално се приготвя с бисквити Орео, тя е с 2 крема, първият е шоколадов, а вторият сметанов с крема сирене. Тортата не се пече, затова са ви нужни само миксер, 1 дълбока форма за торта или купа, и 2 купи за приготвянето на кремовете.
Трябва да се снабдите със следните продукти:
2 пакетчета шоколадови бисквити орео, (може и някакви други, но трябва да са непременно твърди за да не се ронят да са шоколадови и по средата е добре да имат бял маслен крем)
Може разбира се да я направите и с друг вид бисквити, но резултата няма да е съвсем същия, от името на бисквитите идва и името на самата торта – Орео.
100 мл. краве масло, на много ниска температура трябва да се разтопи до течно състояние, без да завира
1 кутийка крема сирене Филаделфия (може и друга марка крема сирене, но да е непременно с мек неутрален вкус, и да няма никакви допълнителни овкусители или подправки)
300 мл. течна сладкарска сметана за разбиване
100 г. бяла кристална захар
200 г. разтопен на водна баня тъмен шоколад, с около 60 или 70% какао. Внимавайте купата с шоколада да не допира водата отдолу.

Торта мечта Орео

Торта мечта Орео

Ето как да приготвим Орео торта и да постигнем мечтаният резултат.
Слагате всичките бисквити в найлонова торбичка и за да натрошите на не много ситно, нито много едро, за натрошаването използвайте дървено кухненско чукче, голяма точилка или бутилка все едно от тези неща се намират във вашата кухня. Не трябва бисквитите да са натрошени много на ситно, но не и на много едро.

Сипете половината от бисквитите на дъното на съда за торта, като леко ги притиснете надолу да стане равна повърхността им и да няма дупчици, особено в края на формата, която сте избрали да ползвате. Най-добре е формата да е стъклена и леко дълбока, защото когато приготвите шоколадовият крем, той става доста течен, но като попие в бисквитите и постои в хладилника се втвърдява и става много приятен.
Залейте равномерно бисквитите с чистото масло, задължително използвайте безсолно масло и сложете да се охлади цялата форма в хладилника, за да стегне маслото, докато приготвяте крема. Това време е достатъчно да се стегне основата от бисквитите.

торта орео, бял крем със сирене

торта орео, бял крем със сирене

Започнете да разбиваме с миксер сиренето докато се получи пухкав крем. В друга купа се разбиват сметаната и захарта.
Разбъркайте сметаната на най-бавната скорост на миксера, внимателно прибавяйте половината от сметаната към предварително разбитият крем от сиренето Филаделфия.

Към другата половина от сметаната се прибавя предварително разтопения на водна баня  и поохладен шоколад, за да се получи хубав шоколадов крем, този крем трябва да стане доста гъст накрая.

орео торта

орео торта

Върху първата основа от натрошени бисквити, която предварително сме залели с масло и охладили нанесете шоколадовия крем и го изравнете, след това разпределете другата половина бисквити върху крема, тези бисквити могат да са малко по-едро натрошени от първите, а накрая за завършек най-отгоре покрийте и изравнете добре с белия крем.

Торта Орео

Торта Орео

Украсата може да е ягоди, малини или някакви други подходящи за декорация вкусни плодове и малка част от кафявият крем, но само за надпис и декорация белият крем е завършека. Може да се декорира разбира се и с шоколадови фигурки, или по-ваше желание.

Парче торта Орео

Парче торта Орео

За тази торта не ви е нужна фурна, понеже се прави с бисквити и не се пече, а резултатът е поразително ефектна и вкусна рецепта за торта.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Предишна страница:

Следваща страница:

error: Content is protected !!