≡ Menu

Полезните храни- лесен начин да водим здравословен живот

Възползвайки се от ценните съставки на многообразието от полезни храни и по- конкретно променяйки вредните хранителни навици, ние можем да постигнем освен физическа красота, така също и духовно равновесие. Здравословният начин на живот е най- лесният път към истинското щастие и преоткриване духовната същност на заобикалящия ни свят. Пречиствайки организма си от излишните отрови и шлаки, ние прочистваме и мисленето си. Дух и тяло са две неразривносвързани категории. Ето защо, когато тялото страда от дисбаланс, духа също не е в равновесие, и обратно. Ние Ви предлагаме постепенно да навлезете в света на полезните храни, като включите в менюто си нашите предложения.

чесън

чесън

Мед от елда
Медът доказано покачва кръвната захар, но тъмния мед от елда я нормализира. Той помага на работата на мозъка като стимулира мозъчната дейност. Специалистите препоръчват медът да се разтвори в топла вода и да се преме сутрин на гладно. Той се нарежда сред тези полезни храни, които са изключително важни както при диета, така при ежедневен прием.

Лимони
Лимоните са изключително полезни, понеже съдържат в много голямо количество витамин С и антиоксиданти. Това спомага на организма да изхвърли излишните отрови от организма и подсилва имунната система. Нашата препоръка е да добавяте към всяка салата прясно изцеден лимонов сок.

Чесън
Чесънът съдcржа количества сяра, които намаляват количеството на вредния холестерол в организма, понижават кръвното налягане и подобряват функцията на дебелото черво. Хапвайте по-често и чесън и ще се радвате на цветущо здраве.

Орехи
Орехите спадат към най- полезните храни, тъй като съдържат полезни ненаситени мазнини, които намаляват драстично риска от инфаркт. Те са много важна част от менюто при диета, тъй като подтискат чувството на глад и снабдяват организма с жизненоважния йод.

Всички тези полезни храни са от важно значение за организма ни, тъй като ни дават основните микроелементи, от които имаме нужда, за да сме здрави. Възползвайте се от тези леснодостъпни храни ежедневно и се радвайте на здравето си.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Предишна страница:

Следваща страница:

error: Content is protected !!