≡ Menu

Стрии – лечение и трайно премахване в домашни условия

Дали домашното лечение на стрии е възможно, това ще ви разкажем в настоящата статия. Проблемът засяга и двата пола, но в повечето случаи, дамите сигнализират за него и се борят за премахването му.

Разбира се, има щастливци, при които не се появява проблема, дори да има условия за това.

В материала, който подготвихме по темата ще се опитаме максимално изчерпателно да опишем стъпка по стъпка личния ни опит в борбата със стриите. Ще започнем с уточняване на това какво всъщност представляват те, защо се получават и как да ги премахнем.

Стрии домашно лечение и премахване

Стрии домашно лечение и премахване

Какво са стрии?

Стриите са кожен проблем, който се появява от невъзможността на кожата да „покрие“ нарасналата нужда от разтягане или свиване. Изразяват се в линии с различен цвят, които се появяват в различни части на тялото. Първоначално те са лилаво-сини, а с течение на времето изсветляват, докато станат белезникави.

Кога се появяват стрии?

Както казахме по-горе, появата им е причинена от рязката нужда от разтягане или свиване на кожата.

Например при драстично напълняване, колагена в кожата (отговаря за нейната еластичност), не позволява разтягането, от което има нужда в момента. Като резултат от това се появяват „пукнатини“ от разкъсаната подкожна тъкан.

С времето цветът избледнява, защото стриите зарастват, заместени от съединителна тъкан. Това не довежда то тяхното премахване, а само стават по-незабележими.

Други случаи, при които може да се появи този проблем е при прекалено бързото порастване на мускулите. Например при спортистите.

След като уточнихме същината на стриите и в какви ситуации се появяват е време да пристъпим към може би най-същественото – тяхното лекуване.

Проблемът е от световен мащаб. Засяга хора на различна възраст, пол, раса и се смята предимно за естетически дефект. Въпреки това, той създава предпоставки за понижено самочувствие и влия върху емоционалното състояние, и самооценка.

Поради широкият му обхват са създадени редица методи за борба – козметични процедури, терапии и режими. Те често, обаче са без успех, а инвестицията за провеждането им е доста голяма.

Козметичната индустрия работи с пълна сила по създаването на „вълшебни“ кремове, които само с едно намазване обещават окончателно премахване на стриите. Хората, които се подлъгват по лъскавите реклами, съвсем скоро разбирате, че в тях няма нищо вярно.

Именно това е причината, поради която реших да споделя с вас, стъпка по стъпка как може да се справите с проблема. Успеваемостта му е цели 95-96%.

Предварително трябва да сте наясно, че борбата няма да е лесна. Запасете се с огромно количество търпение и постоянство.

Първо ще ви кажа накратко и моята лична история за сблъсъка ми със стриите. Преди време се получи прекомерно нарастване и на двата ми бицепса. Като резултат на това се „сдобих“ с подкожни разкъсвания и белезите от това останаха. За мое голямо щастие, успях да намеря изход от ситуацията.

Процедурата, която ще споделя с вас не е сложна, изисква едва 15 минути на ден. Отново ще подчертая, че резултатите не идват бързо, трябва постоянство и упоритост.

Освен психологическата подготовка ще ви трябват още гъба с мека и по-груба част, както и един продукт – Мумио на таблетки. Последният може да се окаже по-труден за намиране, но не е невъзможно.

По време на всекидневния си душ, е нужно да изтърквате участъците със стрии с по-грубата част на гъбата. Не стигайте до крайности, не е нужно да се прежулва и наранява кожата.

Благодарение на това малко по-интензивно ексфолиране, се постига премахване на мъртвия слой клетки и заместването му с нови такива.

Освен това кожата подобрява способността си да абсорбира мазилото, което ще нанесете след това.

Начинът за приготвянето му е много лесен – таблетките Мумио се стриват и смесват с лосион или крем за тяло. Нужно е да се нанася всекидневно след душ, върху засегнатите от стрии участъци.

За Мумиото трябва да ви предупредя, има особена миризма, която на някои хора може да не се хареса. Въпреки това се свиква с нея. Продуктът е известен още като „кръвта на планината“, защото се добива в труднодостъпни скали под формата на скални утайки. В нея се съдържат концентрирани количества витамини, минерали, аминокиселини, пчелна отрова и още десетки вещества.

При мен ефекта пролича видимо след месец употреба. За да сте сигурни в прогреса, може да си направите снимки „преди и след“. Така ще видите резултата от лечението.

Ще се радваме да споделите с нас мнението си за метода или вашия начин за борба със стриите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Предишна страница:

Следваща страница:

error: Content is protected !!