≡ Menu

Плодове, които ще ви помогнат да отслабнете

Най-добрият начин за борба с наднорменото тегло е да спазваме бедна на калории диета и консумираме много плодове, които подпомагат отслабването. Такива плодове например са ягодите, бананите, крушите и динята. Ето някои от плодовете, които ще ви помогнат да отслабнете по-бързо, а и да подобрите общото си състояние, като си набавите витамини, минерали и аминокиселини.

диети с ягоди

диети с ягоди

Ягоди
Те са с т.нар отрицателни калории, тоест при тяхното усвояване организмът трябва да изразходи повече калории отколкото получава. Освен това те съдържат много желязо и витамин С. В 100 грама ягоди има само 45 калории.

диети с банани

диети с банани

Банани
Бананите са засищаща храна, която утолява апетита и убива желанието за сладко. Въпреки, че са набедени за много калорични, те съдържат малко повече калории от една голяма ябълка. Ако започнете деня си с един банан за закуска ще огладнеете по-късно. В зависимост от размера си, един банан съдържа между 80 и 120 калории. Добре е да ядете банани, които не са презрели, защото в тях има повече калий и триптофан – една от осемте незаменими аминокиселини, което освен подходящи при диети, прави бананите и изключително ценни за хората, които не ядат месо.

 

диети с круши

диети с круши

Круши

Крушите са богати на фибри, които ще ви заситят и подобрят работата на чревният ви тракт. В една голяма круша има около 85 калории. Печени круши с канела, освен че са прекрасен десерт, спомага и за губенето на килограми.

диети с диня

диети с диня

Диня

Динята е още един плод с отрицателни калории. Подходяща е за диабетици, защото регулира нивата на захар в кръвта. В 100 грама диня има само 24 калории.

диети с киви

диети с киви

Киви
Сред полезните свойства на кивито са разхлабващия ефект и убиването на апетита. Кивитата са богати на вит С, магнезий, калий и желязо, фосфор. В 100 грама има 46 калории.

 

диети с ябълки

диети с ябълки

Ябълки

Ябълките, които съдържат много дълъг списък от така необходимите фитонутриенти, които действат като мощни антиоксиданти, регулират холестерола и триглицеридите и спомагат да подобрят храносмилателният процес. В една голяма ябълка има средно 80 калории. Печени ябълки с канела са вкусен и полезен десерт.

диети с лимон

диети с лимон

Лимони

Лимоните имат диуретичен ефект, богати са на витамин С и са силен антиоксидант, елиминират токсините и правят кожата сияеща. В един лимон има средно 22 калории. Чай от лимонова кора без захар е един чудесен начин да се възползвате от неговите полезни свойства.

диети с ананас

диети с ананас

Ананас

Помага за отслабването защото съдържа ензимът бромелаин, който спомага за разпада на сложните липиди.  Ако сте яли белтъчни храни, месо, тлъста риба, варива, млечни продукти, може да изпиете чаша сок от ананас или да изядете парче плод, които ще помогнат много на стомаха да се справи много по добре с усвояването на протеиновата храна. Ананаса съдържа много вода и витамин С. Има обезводняващ ефект и стопява коремните мазнини, спомага за регулирането на работата на задстомашната жлеза. Освен това е полезен и за кожата – ако имате пигментация, ананаса ще ви помогне да се избавите от нея.

Препоръчително е да се консумира 1 порция плодове от един вид на всяко хранене.  Добре е те да са от различен вид на всяко хранене,  да се следва диета с отрицателен енергиен прием и да се практикува спорт, за да успеете да отслабнете по-бързо.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Предишна страница:

Следваща страница:

error: Content is protected !!