≡ Menu

Шоколадов мус – суров супер здравословен

Този шоколадов мус е супер, по много различни начина. Не съдържа рафинирана захар, за подсладител се ползва само банан, така че ако сте на диета без захар или просто ви се похапва нещо сладичко и все пак полезно, то тази рецепта за шоколадов мус е една чудесна алтернатива.
Рецептата не съдържа лактоза или яйца, което я прави перфектна за алергични хора и е особено подходяща за детски рожденни дни, особено като дип за плодове или като глазура за бисквитки.

Този шоколадов мус е подходящ и като малка закуска, особено преди тренировки.

рецепта за суров шоколадов мус

рецепта за суров шоколадов мус

И най-доброто, приготянето му отнема само 5 минути.

Добре е да оставите муса да се охлади в хладилника поне за около половин час, може и малко по-дълго, преди да сервирате, но ако нямате това търпение, можете да си го хапнете веднага, добавете няколко бучки лед ако желаете.

Продукти за 4 порции
2 броя добре узрели авокадо
2 добре узрели, но не кафеви банана
1 с.л. кокосово или друг вид растително масло, ако желаете може да използвате и зехтин, но е по-добре да няма силен аромат или вкус
3 с.л. какао на прах, използвайте 100% какао с добро качество
1 щипка сол
сок от половин портокал или настъргана портокалова коричка

Приготвя се като всички продукти се смесят добре в блендър, на гладка каша. Ако нямате блендър не се отчайвайте, намачкайте бананите и авокадото на гладко пюре и добре смесете с останалите продукти, малко повече труд, но резултата си заслужава.

В допълнение, ако не ви се струва достатъчно сладко, бихте могли да добавите подсладител, например малко стевия, агаве сироп, кокосова захар, мед, пасирани фурми или друг подсладител по ваш избор.

За декорация, можете да ползвате настърган черен шоколад и за по-интересно настъргана портокалова кора или ако ви допада сладко соленият вкус щипка сол.

Добре затворен в кутийка, в хладилнкика този шоколадов мус може да се съхранява за около 3 дни.

{ 1 comment… add one }
  • Иван 29.05.16, 12:49

    Овово

Leave a Comment

Предишна страница:

Следваща страница:

error: Content is protected !!