≡ Menu

Шоколадова торта

Тази рецепта за шоколадова торта е страхотна за детски рождени дни. Традиционно се приготвя в правоъгълна тава и може да се декорира много лесно и интересно с малки бонбонки, като желирани човечета, m&m, или кокосови стърготини. Може също да се оформи в различни фигури, футболно поле, клоун, сърце, цвете и каквото ви се иска. Рецептата може да се приготви и като шоколадова торта с ягоди, като ягодите се използват за декорация, могат разбира се да се ползват и други плодове, като банани или да се приготви, с орехи или лешници за декорация.

Ако желаете, можете разбира се да я изпечете и в кръгла форма и да я украсите с плодове или декоративни фигурки, по ваше желание.

Тортата не съдържа мляко и ядки, което я прави подходяща и при някои алергии.

Шоколадова торта

Шоколадова торта

Продукти за блата:
6 яйца
520 мл захар
300 г чисто масло (може да се приготви с масло без мляко, на растителна основа)
300 мл вода
650 мл брашно
3 ч.л. Бакпулвер
Ванилова есенция
6 с.л. какао

Започнете тази домашна шоколадова торта, като разбийте заедно яйцата и захарта. Маслото се разтопява на слаб котлон заедно с водата, не трябва да завира, а само леко да се стопи. Когато се поохлади малко, сместа се добавя към разбитите яйца и захарта. След това, добавете останалите продукти. Разбийте добре и нормално тази торта се пече в правоъгълна форма с размер приблизително
30 на 45 см. Ако желаете кръгла торта на етажи, разделете сместа за блата на 2 и изпечете в 2 форми или на два пъти. Пече се на 190 C около 20 минути, или до готовност, проверете с дървена клечка.
Блата се получава леко ронлив и много мекичък и няма нужда от сиропиране.

Шоколадова торта за детски рожден ден

Шоколадова торта за детски рожден ден

За глазурата
150 г чисто масло (като вариант, в случай на алергии, използвайте масло на растителна основа без мляко)
500 г пудра захар
ванилова есенция
3 с.л. какао
10 с.л. кафе (100 мл)

Шоколадова торта клоун

Шоколадова торта клоун

Сварете 100 мл кафе (не трябва да има утайка), добавете към него останалите продукти, докато се стопят, без сместа да завира.
Глазурата се разнася лесно и равномерно, и е подходяща основа за декорация, след като се поохлади и се втвърди.

Рецепта за лесна шоколадова торта подходяща за различни празници, за детски рождени дни можете да украсите с малки бонбонки, желирани или други видове по желание. За надпис след като добре се втвърди глазурата, разбъркайте пудра захар с малко вода да стане гъста каша и можете да надпишете, или да изрисувате фигурки. Възможностите са безкрайни.

{ 6 comments… add one }
  • Рина 30.06.14, 17:24

    Много лесна торта, става бързо и е чудесна за да се украси по най-различни начини. За детски рожден ден е наистина много подходяща.

    • Рецепти 24.10.14, 9:36

      Благодаря то Рина, страхотно е че рецептата се е получила добре, тя наистина е мислена за детски рождени дни, защото отнема по-малко време да се направи, а и всички деца по принцип обичат шоколадова торта.

  • Карли 18.07.14, 15:47

    Все си мислех, че сполучливата шоколадова торта няма да успея да я направя, но тази рецепта ме опроверга. Стана много сочна, доста лека торта, с истински шоколадов вкус. Тази рецепта за шоколадова торта е за истинските любители на шоколада, няма този размит вкус който се получава когато кремът се прави със сметана. В същото време е достатъчно лека и за деца и подходяща за декориране също. Благодаря за рецептата.

    • Рецепти 24.10.14, 9:37

      Радвам се че ти харесва :-)

  • Petya 09.08.15, 1:51

    Здравейте,
    смятам да направя тортата за рожденният ден на дъщеричката ми, но ме притеснява кафето в глазурата. Може ли да го заненя с нещо друго?

  • Рецепти 23.08.15, 11:01

    Петя, кафето в глазурата е за да засили шоколадовият вкус. Ако не желаеш дъщеричката ти да „пие“ кафе можеш да го замениш с вода, какао или бистър плодов сок, около 100 мл. Можеш също да ползваш без кофеиново кафе, ако те притеснява кофеина. Ще се радвам да науча как се е получила.

Leave a Comment

error: Content is protected !!