≡ Menu

Яде ли майка ти странни неща?

Въглени, паста за зъби и препарат за избелване на зъбите.

Бременна ли сте, не се чудете ако ви се ядат странни неща, които не са само храна. Само вижте списъка.

Бременните могат да имат желание да ядат всичко, като се започне от изкуствена трева, до топчета нафталин и ледени кубчета, до парфюмирани дрехи. Ползването на контрацептиви от съвременните жени води до много повече странности при съвременните жени от колкото при предишните поколения.

Глупаво

Цели 75 процента от бременните жени изпитват странни усещания към храната и други продукти. Преди 50 години това са били само 30% от бременните жени.

Имали ли сте странни усещания и желания по време на бременност? Разкажете ни в дебата по-долу!

Все още не е известно защо жените имат подобни преживявания, предположенията са че съществува връзка между липсата на витамини и минерали, но експертите все още нямат категорично обяснение на този странен феномен.

Опасни за здравето продукти

Едно изследване в тази област показва че жените не са привлечени само от храна, но и от странни неща като въглени, нафталин, сапун и паста за зъби.

Според учените това не е учудващо, известен им е и случай в който бременна жена е трябвало да яде лейкопласт. Нещо обичайно е също и привличането към определени миризми, като от бензин, асфалт и вестници.

Приемането на подобни не отровни вещества се нарича пика.

Храна и странни комбинации

Когато става въпрос за храна, бременните са привлечени най-вече от шоколад, сладолед, бонбони, храна със силни подправки, кисел лук, тропически плодове, къри, фъстъчено масло, картофи и ядки.

Странни комбинации, като туршия с фъстъчено масло и риба тон с банани, също са доста популярни.

Учените смятат че е нормално бременните да правят неща, против нормалните си навици, както една майка, която винаги е била вегетарианка и сега изведнъж трябвало да яде месо.

Въпреки че повечето прищявки са безвредни, е добре да се свържете с лекар ако не успявате да се контролирате минавайки покрай бензинова помпа или асфалт.

Ето и процентите на необичайните прищявки на бременните, според изследване на BBC:

  • Ледени кубчета 22%
  • Въглища 17%
  • Паста за зъби 9%
  • Гъба за баня 7%
  • Мазно 7%
  • Боя 6%
  • Кибрит 3%
  • Гума 1%
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Предишна страница:

Следваща страница:

error: Content is protected !!