≡ Menu

Кои храни да предпочетем, за да отслабнем?

кисело млякоСъществуват някои храни, които повече от други помагат бързо да се постигне чувство за ситост или ускоряват метаболизма. Ето защо ако изберете тези храни пред останалите, те ще ви помогнат да се чувствате във форма.

През топлите месеци желанието да се чувстваме здрави, тонизирани и във форма, е още по-силно. Знаете ли, че е възможно да свалите няколко килограма и да се чувствате в добра форма без да се отказвате от храна? Достатъчно е да предпочетете някои храни, за сметка на други, и да се ускори метаболизма ви, което ще помогне да изгубите няколко килограма.

За закуска например, вместо да изберете някакво кисело мляко (както някои смятат какво и да било, достатъчно е да е мляко), добре е да изберете такова без излишни мазнини и захар, което обаче е богато на протеини и ще ви накара да се чувствате по-заситени. В същото време при този избор ще се ускори храносмилането, както и обмяната на веществата.

Друг полезен „трик“ може да бъде употребата на канела, като тя може дори да бъде смесена с кафето, чая или с киселото мляко. Смята се, че тази подправка може да стабилизира кръвната захар и да намали чувството за глад, особено при хора с диабет тип 2.

plodove i zelenchuciМожете да пиете зелен чай няколко пъти на ден, тъй като в него се съдържат катехини, а те са в състояние да стимулират тялото да гори мазнини в областта на корема. Ако пиете чая горещ, ще увеличи диуретичния му ефект и ще успокои ума. За да се направите супи и да приготвите гарнитура за месо и риба, можете да използвате различни зеленчуци, но ще направите най-добре, ако предпочетете спанак или други от същото семейство, тъй като става въпрос за зеленчуци с висока биологична стойност, които в същото време са отличен източник на фосфор, калий и манган.

За обяд и вечеря една добра идея е да подправите храната си с люта чушка, тъй като е богата на капсаицин, вещество, което изглежда е в състояние да ограничи апетита и да ускори обмяната на веществата. Плодовете и зеленчуците могат да се изберат по желание, но без съмнение за предпочитане са динята, ябълките, и крушите, които съдържат много фибри и вода, а калорийното им съдържание е ниско. Шепа ягоди или горски плодове са в състояние да задоволят желанието ви за сладко и съдържат много по-малко калории, отколкото една бисквитка или какъвто и да било десерт.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!