≡ Menu

Пречистваща организма диета

пречистваща диетаДетоксикацията средство за премахване на токсините – всички вредни за тялото вещества, които са получени от храните или по време на храносмилателния процес. Здравето на организма е силно зависимо от количеството на поетите и образувани токсини и тази част, която организмът елиминира чрез отделителните органи.

Когато обаче токсините в организма превишат количеството на тези, които организмът изхвърля (поради лошото или прекомерното хранене или защото отделителните органи не функционират правилно), те се отлагат в тъканите, отравяне на организма и се създават благоприятни условия за появата на различни заболявания.

Ето защо е препоръчително да се подходяща диета и в определени периоди да се пристъпи към целенасочени прочистване на организма, което да го освободи от тези вредни натрупвания. Най-доброто време да направите това е преди да започнете диета за отслабване, през пролетта (за да пречистите организма от натрупаните през зимата токсини от висококалоричните храни), през есента (за да укрепите организма преди настъпването на зимните условия), както и след празници или ако сте консумирали голямо количество храна.

Обикновено диетата се провежда при смяна на сезоните, основно през пролетта или през есента, и продължава четири дни. Използвайки този метод за пречистване на организма, се препоръчва следното:

диета лимонПрез първия ден яжте само плодове (с изключение на банани) и пийте най-малко 1,5 литра вода. По този начин ще пречистите дебелото черво.

През втория ден пийте само чай и билкови отвари, например зелен чай или сироп от клен, но не подсладени.

На третия ден можете да ядете само сурови или варени зеленчуци, като задължително трябва да пиете най-малко 1,5 литра вода. По този начин ще си осигурите необходимите минерали.

През последния ден от диетата се препоръчват супи, но без паста, ориз или картофи в нея.

За да се върнете постепенно към нормалното хранене, на петия ден започнете да включвате постепенно в хранителния си режим зърнени храни (макаронени изделия, хляб, ориз), а през следващите дни – риба, яйца, сирена и месо.

Можете да провеждате двудневна програма всеки месец или един ден всяка седмица. Изберете един вид плодове или зеленчуци, с изключение на банани и картофи, и през целия ден яжте само това, като същевременно пиете поне 1.5 литра вода.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!