≡ Menu

Чай от джоджен-спасител в борбата с нежеланото окосмяване

Нежеланото окосмяване е често срещан проблем при жените. Голяма част от дамите имат лека форма на хирзутизъм. Причините за този женски ад се крият в наследствените фактори, замърсената околна среда, страничните ефекти от дадени медикаменти. Въпреки че, голяма част от причинителите на това заболяване са всеисвестни, лечението все още не дава категорични резултати.

джоджен

джоджен

Сред най- често практикуваните методи за борба с нежеланото окосмяване е лечението с противозачатъчни. Тъй като специалистите смятат, че хормоналния дисбаланс е сред основните виновници за хирзутизма, те провеждат курсове с хапчета антибебе. За съжаление обаче, този метод дава само временни резултати. Преди броени години обаче, турски учен откри решението на проблема. След редица изследвания той доказва, че пиенето на чай от джоджен е най- ефикасният метод за лечение на окосмяването при жените. Редовната употреба на тази билка води да премахване на мъха по кожата и се справя дори с по- напреднали форми на това заболяване.
Този вълшебен чай намалява нивото на свободния тестостерон в организма, който е основният причинител на окосмяването и акнето при зрели хора.
Запарката от джоджен трябва да се приема в дните преди и по време на овулацията, когато хормоналните процеси в организма достигат своя връх. Тя се пие сутрин на гладно и вечер преди лягане.
Предимствата на употребата на чай от джоджен и използването му в борбата с нежеланото окосмяване са изключително много. Освен че, премахва нуждата от постоянна епилация на лицето, гърдите и корема, тази билка успокоява стомаха, спира повръщането, помага при кашлица. При редовната консумация на чай от джоджен дамите могат да се избавят дори и от целулита, тъй като този вид мента премахва излишните течности от организма, които са основният причинител на неравностите по кожата. Използването на чай от джоджен е едновременно ефективен и евтин начин да се погрижим за здравето си и да забравим за може би най- неприятния женски проблем, а именно нежеланото окосмяване. Доверете се на билколечението и ще забравите за ред болежки и здравословни неразположения.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Предишна страница:

Следваща страница:

error: Content is protected !!