≡ Menu

Пилешки дробчета по селски

Пилешки дробчета по селски са лесна и бърза манджа, но могат да се сервират и при по-специални поводи, разбира се с подходяща гарнитура. Те са традиционно ястие, и се приготвят основно от пилешки дробчета, лук и червени чушки или червени пиперки. Те могат да се приготвят и на фурна и в гювече, но традиционният начин е на тиган. Те съдържат доста калории, за това не са от най-диетичните храни, но пък в пилешките дробчета има добър протеин, без да се съдържат много мазнини и ако не следите строго калориите, те са много вкусно ястие.

Пилешки дробчета по селски

Пилешки дробчета по селски

Продуктите са лесно достъпни:

2 тарелки пилешки дробчета, около 700 г
3 пресни домата
2 средни по големина глави кромид лук
2 с. л. зехтин или друго растително олио за готвене
3-4 червени чушки
магданоз
1 1/2 с. л. краве масло или зехтин
сол
малко прясно мляко
брашно

За да ги приготвите, не ви трябван много специални умения. Те са ястие с което и начинаещ кулинар ще успее да се справи и да постигне добър резултат. Основни грешки са по-дълго печене на дробчетата и прекалено много сол. Пилешките дробчета имат силен, много специален аромат и вкус и той доминира вкусът на яденето.
Започнете като почистите пилешките дробчета, измийте ги и ги изкиснете в прясното мляко около 2 часа. Изцедете ги и ги подсушете добре с домакинска хартия. Панирайте ги в брашното, като добре изтърсите от излишното брашно, не трябва да има прекалено много полепнало от него, иначе то се утаява в олиото и се получава загар. Изпържете дробчетата в сгорещената растителна мазнина. Оставете ги върху кухненска хартия за да се отцедят от олиото и ги посолете.
След което се поставят в съд с капак.

В тигана в който са били пържени дробчетата в малко мазнина се запържва лука, нарязан на филийки. Към лука добавете доматите и чушките, нарязани на дребно и добре почистени.
Задушете добре на слаб котлон, докато зеленчуците добре омекнат. Сервирайте с дробчетата, като аранжирате панираните дробчета в средата на чинията и зеленчуците около тях. Гарнирайте със магданоз.

Ако обичате да си хапвате лютиво, може да добавите и цяла люта чушка при приготвянето на зеленчуците. Също зеленчуците могат леко да варират според вашият вкус, въпреки че лукът и червените чушки са една от най-добрите комбинации.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!